Zahradní grily Weber

Jen málo jídel chutná lépe než maso udělané na grilu s dřevěným uhlím. Znalci jistě potvrdí. Zahradní gril je tak velmi často nezbytnou součástí různých gurmánů a jedlíků. Přinášíme vám několik tipů a rad, jak si grilování užít co nejvíce.

První problém může vyvstat již při výběru nejvhodnější grilu. Grily na dřevěné uhlí sice zajišťují nejlepší chuť grilovaného masa, mají však potíže se zapálením uhlí. Často se jim musí pomáhat papírem nebo podpalovačem. Navíc ze začátku dost kouří, což může popudit sousedy, pokud grilujete na zahradě u vašeho domu. Elektrické a plynové grily takovými problémy sice nedisponují, nemohou však zajistit tak skvělou chuť grilovaného jídla. Záleží jen na vás, co jste ochotni obětovat. Určitě vám doporučujeme grily Weber, kde najdete široký výběr.

Známá rada je, že pokud si chcete pochutnat na hovězím masu, tak zvolte maso z býka. Z českých chovů takové sice neseženete, takže se musíte podívat po masech z dovozu. Pokud grilujete, tak si radši vyberte jeden druh masa než široké spektrum různých klobás, špekáčků a kdo ví čeho ještě. Maso můžete krájet na tloušťku dvou prstů, nikdy jej však nenaklepávejte. Neumívejte jej a při kořenění se držte jednoduchosti. Doporučuje se například potřít jen jednu stranu hořčicí a posypte pepřem a majoránkou.

Správná péče o gril je dalším z důležitých faktorů, které ovlivňují chuť masa. Pokud dogrilujete, tak musíte zahradní gril správně očistit, jinak budou připálené zbytky masa a oleje ovlivňovat chuť další grilovačky. Dobrý nápad, který se osvědčil, je nechat gril obalený v mokrých novinách odstát přes noc. Zbytky se odmočí a gril se pak lépe čistí.

Reklama
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

„Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.“ Jan Werich