Grilujeme na dřevěném uhlí

Gril Weber Compact Kettle 57

Lahodná vůně grilovaného masa se line zahradou. Kdo by tento okamžik nemiloval, tedy pokud se vůně neline jen od souseda? Hodit naložené maso, párky a vuřty na zahradní gril, otevřít si pivo a posedět s rodinou na zahradě, to jsou momenty, které si člověk vyloženě užívá. Jako kvalitní grily, se kterými budete zaručeně spokojení, doporučujeme grily Weber.

Abyste si co nevíce vychutnali ogrilované maso, je důležité rošt i gril před samotným vařením dobře očistit a pomazat olejem. Pokud si chcete udělat marinované maso, tak ho nechte uležet v marinádě minimálně tři hodiny, klidně můžete i více, maso tak lépe nasákne. Během grilování pak potírejte maso zbytkem marinády nebo olejem. Nikdy nepoužívejte k obracení vidličku – když maso propíchnete, vyteče šťáva a maso tak bude suché. Radši si pořiďte lopatku nebo kuchyňské kleště. Maso by se nemělo péct déle jak třicet minut. Nejčastěji se griluje různé předem neupravované maso, ryby, klobásy a párky. Vyhněte se grilování uzených a solených mas, při této tepelné úpravě se v nich utváří pro lidský organismus nebezpečné látky.

Pokud používáte grily na dřevěné uhlí, tak negrilujte tučné maso. Tuk se zkapalní a podporuje hoření uhlí, snadno se vám tak může stát, že jídlo spálíte. Gril nechte dostatečně vyhřát a pak dřevěné uhlí nahrňte spíše ke středu roštu. Pokud vám uhlí nechce začít hořet, můžete mu pomoct speciálním podpalovačem. Vždy ale počkejte, až úplně vyhoří, pak teprve začněte s grilováním masa. Pořádně rozpálit uhlí také můžete pomocí speciálních komínků, které pomáhají s účinnou cirkulací vzduchu.

Čištění grilu po přípravě jídla může být někdy velmi obtížné. Proto doporučujeme ho nechat pořádně vychladnout a obalit jej do mokrého novinového papíru. Nečistoty se pak přes noc odmočí.

Reklama
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

„Čas si vymysleli lidé, aby věděli, od kdy do kdy a co za to.“ Jan Werich