Grilujeme v interiéru na elektrickém grilu

Elektrický gril

Milujete chuť a vůni grilovaného masa? Kdo by ne, jenže ne každý si ho může pravidelně dopřát. A může to být z různých důvodů, například nevhodné počasí, absence zahrady, kde byste mohli grilovat nebo i když zahradu máte, tak na ní grilovat nemůžete, třeba kvůli nepřejícnosti sousedů. Zvláště pokud máte gril na dřevěné uhlí, tak to nemusí být úplně ideální pro sousedské vztahy, protože tyto grily hlavně ze začátku produkují dost nepříjemného kouře. Řešením může být pořízení elektrického grilu, můžeme doporučit třeba grily Weber.

Elektrický gril má tu neskutečnou výhodu, že na něm můžete grilovat i doma. Flák grilovaného masa si tak můžete dopřát kdykoliv budete chtít. Při elektrickém grilování nedochází k uvolňování nepříjemného kouře, odchází maximálně teplo vylučované grilem. Dalším nesporným plusem je zdravotní nezávadnost jídla. I když maso připravené na grilu s dřevěným uhlím má nezaměnitelnou chuť, z hlediska zdraví to zase tak ideální není. Na elektrickém grilu maso jen málokdy spálíte, díky čemuž se výrazně omezuje vznik rakovinotvorných látek. Elektrický gril je navíc maximálně jednoduchý na ovládání. Teplotu grilu lze regulovat velmi jednoduše a s okamžitou účinností. Elektrické grily jsou rovněž nenáročné na údržbu a skladování – nejsou prostorově nijak náročné. Gril se lehce strčí do krabice a zasune třeba pod postel nebo do komory. Elektrický gril se pak umývá klasicky jako jiné grily, pro snadnější práci doporučujeme obalit jej do mokrých novin a nechat přes noc odstát. Větší nečistoty se pak odmočí a mřížku je pak jednodušší umýt.

Reklama
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply